Hidup Jangan Sombong!

November 13, 2011 in Diari Hidupku, Peribadi

Well, I know this is not my place at all.

There, in shah alam. Should be the right home. Where no one bother bout me. With no one cares. Which I can being myself. I don’t have many friends. Seriously I don’t. Kawan tu boleh kira pakai jari je. Aku kurang bersosial di Shah Alam. Bukanlah tak bersosial langsung. Menipu tu.

Well. Bila aku down, aku malas nak fikir hati orang. Hmm.. What do you expect from me actually? When u don’t pay your respest to elders, do you expect me to respect you?

Ni lah manusia akhir zaman. Aku tak cakap pasal kau. Tapi kalau dah terasa tu tak boleh buat apa lah. I need a freedom to talk. To express what I felt about.

Bila kita rasa kita betul, tak semestinya orang lain tu salah.
Bila kita rasa kita baik, bukan maksudnya orang keliling kita semua tak baik.
Bila kita rasa kita bagus, kita hebat. Ramai lagi manusia dalam dunia lagi bagus, lagi hebat.

Nak menegur orang ada caranya.

Bila kita sendiri tak hormat, tak jaga hati orang. Don’t expect people would pay their respect on you.

Jangan sebab kita ‘tinggi’, kita boleh pandang rendah dekat orang lain.
Jangan sebab kita ‘tinggi’, kita boleh layan orang lain macam anjing.
Jangan sebab kita ‘tinggi’, kita tak payah hormat orang lain.

Guys, hidup ni macam roda. Its all bout karma.

Sekarang ni Allah bayar cash je!

Kalau kita buat orang, tak lama tu kita dapat balik.

Hidup ni jangan sombong!
Ilmu yang ada tu, jangan nak sombong sangat.
Bukan ilmu je. Apa pun yang kita ada sekarang ni, tu semua milik Allah.
Allah bagi pinjam je.